Valborg

458066-80
Idag åkte Hanna härifrån för sista gången, nu ses vi inte förän jag kommer tillbaka till Sverige om en månad. Som vanligt var det helt underbart när hon var här. Pic-nic vi pont neuf, pubquizz, kaffe på paris och faktiskt världens första café. Pubquizzet gick dock sådär, trots mina, Daniels och Hannas samlade kunskaper hamnade vi på sista plats. Och jag borde inte ens nämna förnedringen när jag skulle lyfta Highlanders dörrvakt (vilket även det var en del av quizzet), jag lyckades lyfta honom i en halv sekund vilket var ungefär en minut sämre än alla andra lags representanter.

Idag är det valborg och vi ska börja kvällen vid svenska huset i marais för att inta lite alkohol och kolla på en brasa. / David

Sunday bloody sunday

458066-79
Oj oj oj va lat jag har varit den senaste tiden. David har nog stått för 90% av inläggen under hela april. Mycket har hänt under tiden. Inget som har förändrat min tillvaro så mycket förutom att min mage kanske har växt lite. Min syster, farmor och farfar var på besök över en helg och bjöd på en gastronomisk upplevelse. Jag har ju inte precis haft råd att äta på restaurang så mycket under min vistelse här så därför kändes det väldigt bra när gamlingarna kunde komma och bjuda ut mig. Jag tog bland annat med dom till Le Fumoir som Jag rekommenderar alla som åker till Paris att besöka detta extremt mysig brasseri. Opretentiöst, avslappnat men väldigt classy. Min farmor åt lammet och blev helt till sig av lycka. Det säger mycket då min farmor kommer från Island där man äter lamm typ varannan dag och därför är dom ju rätt duktiga på att laga till det men denna rätt var tydligen något utöver det vanliga. Helgen därefter kom min far på besök och även han bjöd ut mig på restaurang varje kväll under hans vistelse. Det blev nästan lite mycket. Vårat välförtjänta lov har pågått i en vecka nu och det är en vecka kvar av det. Solen lyser nästan varje dag och temperaturen är minst sagt väldigt behaglig. Vi har funnit några nya vänner, som David säkert har nämnt. Väldigt trevliga människor. Det största som hänt efter det är att min dator beter sig mycket konstigt. Det kan bero på att jag, som tydligen blivit klumpig på senare dar, spillde ut ett glas vatten över datorn. Jag ska bege mig till en macbutik så snart som möjligt och kolla vad som kan göras. Nu ska jag bege mig ut i vårvädret och gå på museum med Gabriel. Bisous /Daniel

Palais de Tokyo

458066-78
Igår var jag och Daniel på Palais de Tokyo och kollade på utställningen "cellardoor" av Loris Gréaud. Det var en spännande utställning, med mycket fokus på ljus och ljud. Jag och Daniel kan varmt rekomendera Palais de Tokyo, om inte för att bara sitta på deras uteservering och dricka japansk öl (som de säljer i deras shop) och titta på alla skatare (det verkar vara en av Paris skatespots). Deras bok/tidningsaffär har också mycket intressanta saker att erbjuda.

Efter det promenerade vi hem och jag gjorde lite rotfruktssoppa. Jag har nämligen märkt att jag har gått upp en del i vikt sedan jag kom hit. Tror det kan bero på allt vitt bröd och alla pizza. Nu har jag bytt ut allt bröd mot knäckebröd (de säljer wasa i affärerna) och smör mot hommous.

Vi spenderade kvällen med att titta på åtskilliga avsnitt av Spung, troligtvis den bästa svenska serie som någonsin gjorts. Säsong ett finns att ladda ner här.
/ David

Highlander

Det var en mycket trevlig kväll. Det var menat att vara en filmkväll, men så kom Gabriel med ett tolvpack öl och våra två vinflaskor öppnades. Vi mötte upp Gabriels kollegor på hans restaurant och sedan bar det vidare mot en bar i Marais. När det närmade sig stängning gick vi till highlander. Highlander är verkligen som en enda stor youtube-fest. De spelar allt från "what what in the butt" (till och med south park-versionen) till staten och kapitalet. Som bäddat för allsång. / David

Oh are they?


Dimanche

458066-77458066-76458066-75458066-74458066-73458066-72
Åter igen är jag ensam för att Daniel är med sin far. Har nog den värsta bakfyllan detta året. Efter middagen igår tog jag och Daniel en taxi till pop-in för att "ta en öl". En öl blev flera och när de stängde stötte vi på ett gäng amerikaner och en svensk kille som vi hade träffat tidigare i jardin de luxembourg. Vi slog följe med dem och köpte öl i en affär. Vi var på väg till en annan bar som stängde senare men plötsligt fick någon ett telefonsamtal om en fest. Vi letade i ungefär en timme efter ett nattöppet ställe för att köpa mer öl men utan resulat. Sedan mötte vi upp med en mexikansk tjej som de andra kände och tog en taxi till festen. Jag och Daniel åkte med en av amerikanerna (Nick) och mexikanskan. De andra fick tydligen aldrig tag på någon taxi. Festen var jättetrevlig, värdinnan bjöd på massor av vin och vi träffade massa sköna människor. Runt fyra (tror jag) tog festen slut och alla gick vidare till noveau casino (samma ställe där Jens Lekman spelade för ett par månader sedan. Där stannade vi tills klockan sex ungefär. Det var inte lätt att få tag på taxi på hemvägen. Jag och Daniel gick i vad som kändes som en evighet innan vi lyckades stoppa en. När vi kom hema youtubade vi Go go dolls - iris och somnade fulla och lyckliga.

Mannen på den svartvita bilden är polsk och brukar tigga cigg utanför pop-in, det går verkligen inte att säga nej till honom när han står det med sitt stora tandlösa leende. När han väl har fått sin cigarett börjar han le ännu mer och vill skaka hand gång på gång.

När Daniel kommer hem ska vi äta pizza och påbörja vårat sagan om ringen-extended-version-maraton/ David

Oberkampf-Montmartre-Bastille-Marais

image71
Idag har Daniel varit med sin far hela dagen så jag har varit ensam. Jag satt hela förmiddagen vi datorn och surfade runt planlöst. Till sist lyckades jag ta mig ner på stan. Tog tunnelbanan till Oberkampf och vandrade runt lite där. Tog en kaffe på en mysig uteservering och svor över att jag glömde ta med mig något att läsa. Efter det tog jag tunnelbanan till Montmartre och såg Moulin Rouge samt vandrade runt lite på Montmartres kyrkogård där bland andra Alexandre Dumas och Emile Zola ligger begravda. Åkte till Bastille och kollade i alla fotoaffärer. Såg en polaroid sx-70 och blev lite sugen på att köpa den till jag upptäckte att de ville ha 150 euro för den. Vandrade mot Marais och kollade i alla små butiker, tog ännu en kaffe. Hittade en liten dvd-affär där jag köpte "Chansons de deuxieme etage" eller "sånger från andra våningen". Jag och Daniel ska ge den till våran lärarinna eftersom vi är så inställsamma. Ikväll ska Daniels far bjuda ut oss på middag och efter det blir det kanske lite öldrickande.

Bilder är tagen i torsdags när jag, Daniel och Gabriel hade varit på en tillställning på Acnebutiken vid Palais-Royal. Vi åt sushi och drack saké och japansk öl efter det gick vi till pop-in i vanlig ordning och resten är lite suddigt/ David

Je ne peux pas dormir

Har haft några nätter här i Paris då det känns helt omöjligt att sova. Sitter och funderar över vad jag ska göra med min far i helgen. Han kommer på en kort visit och jag försöker komma på något bra. Vi har ju otroligt mycket besök här så allt blir lite tjatigt. Min syster, farmor och farfar var här förra helgen och det skall jag försöka skriva om imorgon.
Just nu sitter jag och njuter av två nya avsnitt på VBS. För er som inte vet så startade tidningen Vice en tvkanal för nått år sedan som nu har blommat ut och ersatt vanlig tv helt och hållet(I alla fall för mig). Det jag kollar på nu är programmet Art Talk. Det handlar som ni förstår om konst och de senaste avsnitten är om Terence Koh. Lustig liten man som verkar ha ett speciellt sätt att se på saker och ting. Jag försökte posta första avsnittet men det verkade inte fungera så klicka bara på VBS så kommer ni till första avsnittet. Jag kan även tipsa om ett av deras senaste program som heter Garbage Island. Mycket bra.

/Daniel

"Facile travail"

458066-69458066-68
Idag promenerade jag och Daniel lite efter skolan. Vi gick till Acne-butiken vid Palais Royal och jag köpte en skjorta sedan satt vi och rökte lite i solen.

Idag på lektionen diskuterade vi jämställdhet lite grann. Erika i våran klass sa något om att kvinnodominerade yrken i Sverige tex inom vården var mycket sämre betalda än de mansdominerade. Då kunde man höra Mehmet säga "facile travail" (enkelt/lätt arbete) samtidigt som han förnöjt nickade med huvudet. Det roligaste var att han inte på något sätt lät nedvärderande utan han mer konstaterade det. / David

Att sänka standarden


Rubriken kunde inte vara mer passande för detta inlägg. Något ni kanske inte förstår är att vardagen kan bli rätt tråkig även i en stad som Paris och igår var vi tvungna att få utlopp för vår kreativitet. Vi köpte lite Sunny D och satte oss i sängen med våra ukuleles och detta blev resultatet. Idag har vi debaterat lite om exakt hur mycket självdistans vi egentligen har och ifall vi klarar av att lägga upp denna video. Till slut bestämde vi oss för att bjuda till lite. Enjoi!
/ David & Daniel

Je suis l'aise dans mes baskets

Jag måste bara berätta om den 58-åriga kvinnan från Libyen i våran klass. Hon kommer aldrig på morgonlektionen och i princip alltid för sent till eftermiddagslektionen. Dock tar hon alltid med sig te och hemmagjorda kakor till hela klassen. Jag förstår inte riktigt hur hon tänker, kan hon inte skippa att baka hela dagarna och faktiskt gå på den kurs hon har betalat 25000 kronor för? Härom veckan delade hon till och med ut armband till hela klassen. / David

I wanna take you to the gay bar

458066-67
Det har varit en mycket aktiv helg. Vi har varit på Musée d'orsay med Daniels farföräldrar och syster, efter det gick jag och Daniel en lång promenad längs med seine i det vackra vädret. Vi avslutade med att ta varsin öl och lite oliver på Palais de Tokyos uteservering. Senare på kvällen gick vi ut och åt sushi, det var nog den godaste sushi jag någonsin ätit. Efter maten gick jag, Daniel och hans syster hem till oss och drack lite öl. Jag drack även en red bull vodka (som jag har längtat, det har nämligen varit förbjudet här innan men nu har de börjat lansera det här genom att dela ut gratis på stan). Vi tog en taxi till pop-in och drack mer öl.

Framåt halv två när jag och Daniel stod ute och rökte kom det fram en kille till oss och frågade på svenska om vi ville följa med till en annan bar. Han och hans kompisar verkade sköna så vi gick in och hämtade Cissi (Daniels syster) och började vår vandring. Alla var väldigt trevliga och vi hade mycket att prata om. Han som hade frågat oss om vi ville följa med var finsk och kunde prata lite svenska. De två andra kom från Irland respektive England. Senare visade det sig att vi var på väg till en gaybar, de hade tydligen trott att jag och Daniel var ett par och ville rädda oss från den tråkiga straighta miljön på pop-in.

Väl framme vid baren hade de stängt insläppet så hela gänget vandrade vidare till en annan del av stan där våra vägar skildes åt. Vi gick i vanlig ordning till highlander och avslutade kvällen med en öl. / David

Le chat de voisin

458066-66
Idag råkade jag göra ett litet misstag på fonetiklektionen. Vi sitter där med headset och upprepar vad våran lärarinna säger. Och hon lyssnar sedan på alla var och en. Vi skulle bland annat säga "le chat de voisin" vilket betyder "grannkatten", jag råkade dock säga "la" istället för "le" vilket gör att meningen får betydelsen "grannfittan". / David

Chic! C'est le week-end!

458066-65
Daniels vän Chris har varit på besök och idag åkte han vidare mot södra frankrike för att sedan åka till Barcelona. Jag hade bara träffat honom snabbt några gånger innan under påverkan av alkohol och inte fått något riktigt intryck av honom. Men det är verkligen en trevlig och charmerande ung man.

Idag har vi haft prov i skolan och jag tror inte det gick något vidare för varken mig eller Daniel. Jag lyckades blanda ihop "Imparfait" och "Futur" vilket rent logiskt borde leda till att jag får alla fel. Pratade nyss med CSN och vi ska få våran andra utbetalning på måndag. Jag är rädd att jag kommer köpa kläder för en stor del av pengarna. Det händer inte alls ofta, kanske någon gång vartannat år, men nu har jag verkligen cravings efter nya kläder.

Igår kom Daniels farmor, farfar och syster ner till Paris. Hans syster bor hos oss och de övriga på hotell.


Gendarmie

458066-64458066-63
Idag var det demonstration igen. Det är tydligen studenter som demonstrerar mot att de skär ner på lärarna i skolan. Detta har pågott den senaste veckan. Vi blev inte igenomsläppta av polisen när vi skulle till våran fonetiklektion vilket resulterade i att alla blev 20 minuter sena. Det var ganska skönt. Idag när vi kom hem gjorde jag fisksoppa av resterna från musselsåsen igår. Jag slängde i lite morötter, lax, kräftsjärtar, lite mer vitt vin och lite saffran. Jag hade peppat på detta hela dagen, Daniel har inte varit riktigt lika entusiastisk. Det blev väldigt gott i alla fall och vi avnjöt det tillsammans med sista avsnittet av the Office (sista julavsnittet). Jag brukar inte bli så känslomässigt påverkad av serier men detta var verkligen fint. / David

Notre Classe

458066-62
Förra veckan spenderade vi slutet av skoldagen utomhus i solen. Lite casual snack i trädgården. Tjejen från Österrike tog fotot och är därför inte med här. Till höger om mig och David har vi den indiske präststudenten som vi nämnt tidigare. Bredvid honom sitter Marie från Stockholm, Thaïs från Rodando Beach( Ca, USA), Erika från Uppsala och Rebecka från Gotland. Sist och minst ser ni Madame Paquelin, våran lärare. Frånvarande på foto är också den mustaschklädde turken och den gamla lybiska kvinnan med dålig hälsa. Senare ikväll anländer besökare nr. 6 till Paris. Chris flyger hit från Norge och det ska bli underbart att se honom. Troligtvis blir det en ukulelecover senare i veckan. / Daniel

Moules

458066-61
Idag är det måndag och jag och Daniel köpte musslor. Vi följde receptet i Sedirs blogg . Vi var väldigt nöjda med resultatet. Nu tittar vi på the Office och jag sitter väntar på matförgiftning.

un sommaire du week-end

458066-57458066-58458066-59
Jag har spenderat mycket tid med Gabriel i helgen. Kollat i affärer, ätit dyr frukost och druckit stora mängder öl. I fredags kom en t-shirt som jag hade beställt från wooooo magazine. Den finns på foto här ovanför och är jättefin. Wooooo magazine är en new yorkbaserad tidning som släpps lite sporadiskt och innehåller underhållande intervjuer med absurda frågor i form av en pocketbok. Jag har bara läst ett nummer av den än men det snuddade på genialiskt. Det var när jag återhämtade mig efter ett fylleslag som slutade på akuten med ett stort sår i huvudet och en hjärnskakning. Wooooo räddade verkligen den dagen jag ser fram emot nästa nummer. T-shirten kommer jag bära stolt och för hoppningsvis göra lite reklam åt Jason Crombie(mannen som gör tidningen). Igår så tog jag och Gabriel en sväng i Marais för att kolla på kläder. Jag nöjde mig med att köpa senaste numret av i:D eftersom jag inte har några pengar att prata om. Vi tog en fika på Svenska huset också. Kaffe och kanelbulle till bra pris och guud va gott det va. Enkelt men gott. Jag och Gabriel hade lite löst bestämt ett möte på popin samma kväll med två franska tjejer vi träffade för några veckor sedan. We got stood up! Det gjorde dock inte så mycket för vi hade väldigt trevligt ändå. Vaknade ensam, bakis och frusen idag och bestämde mig för att stanna i sängen typ hela dagen. Jag tog dock en kort sväng till närmsta sushistället för att köpa mat.

Till alla er som har blivit så förtjusta i våran cover på "Jag älskar dig så mycket att jag hatar mig" så vill jag bara säga att det kommer mer ukulelevideos här på bloggen. Dock kan jag inte lova någon mer skönsång.
/Daniel

Margot at the wedding


Tidigare ikväll såg jag Noah Baumbachs nya film Margot at the wedding. Jag tyckte om den och bestämde mig därför att se den igen och det göra jag nu. Den har samma sköna känsla som The Squid and the wale men med en ännu mer disfunktionell familj. Filmen utspelar sig i vad man i New York kallar "upstate". Det är ett område jag har en väldigt romantiserad bild av. Ghazal har sagt att det är ungefär lika kul som att besöka arbetsförmedlingen men hon och jag har väldigt olika syn på vad som är roligt så jag håller hoppet uppe. Nicole Kidman spelar en kall kvinna med en otroligt klumpig och okänslig tunga som besöker sin syster för att delta på systern och hennes fästmans bröllop. Nicole Kidman är otroligt bra i denna film och det var även Jack Black som spelar systerns fästman. Han har verkligen tonat ner sitt annars lite jobbiga sätt att vara men har fortfarande kvar lite av sitt vanliga sätt. Efter att ha sett denna filmen så hamnar nog Noah Baumbach på andra plats efter Wes Anderson på min favoritlista av kontemporära regissörer. /Daniel

Anders Göthberg är död

"Musikern Anders Göthberg gitarrist och medlem ända sen första skivan i det av så många pojkar och flickor dyrkade trulmagiska popbandet Broder Daniel har avlidit, 32 år ung."

Broder Daniel har blivit en man kort. Jag och David pratade om dom senast igår då vi köpte kaffe på McD. Det känns väldigt konstigt och jag har inte så mycket mer att säga om saken.

Gästblogg: Jag älskar dig så mycket att jag hatar mig


Anton och Maja tog aldrig på sig någon t-shirt. Vi glömde det och spelade istället in en liten video när vi förfestade. Anton spelade ukulele och mimade till Majas fina röst. Jag rökte och scrollade. Gabriel läste Dazed och David ville inte vara med. Ett gästinlägg kommer snart komma in här:

Le Matin

458066-56
Vi trodde först att vi hade varit otroligt lata väldigt länge då vi inte hade skrivit blogginlägg på länge men som tur va upptäckte vi att blogg.se hade gjort en flytt och varit nere ett tag vilket lättade på våra samveten ganska mycket. I helgen var Anton och Maja här och hälsade på. Anton är en sån som aldrig planerar allt för långt in i framtiden så när jag frågade om han ville komma och hälsa på för några månader sedan så sa han något befängt i stil med; "Hur ska jag kunna veta vad jag gör om två månader. Vi får se då i fall jag kan komma". För nån vecka sedan bestämde han och Maja för att spontanboka en 22timmars bussresa och helt plötsligt var han här. Väldigt överraskande och väldigt roligt. Det var grymt att ha en av mina närmsta vänner här men tyvärr fick det också min hemlängtan att eskalera lite. Igår morse när jag och David skulle köpa cigg på våran närmsta tobaksaffär så plockade tanten i kassan fram ett marlboro light och ett lucky strike när vi gick in. Vi har alltså blivit stammisar. Det är nog få grejer jag gillar så mycket som stammisbehandling. Jag kommer ihåg när jag och Tobias hälsade på Chris i Barcelona och varje dag tog en Café con leche på samma Café. Sista dagen så kom inte servitrisen fram till oss utan ropade bara "dos café con leches?". Vi nickade och sa "si" sen pratade vi glatt om det resten av dagen. Antar att det är lite ovanligt att folk bryr sig om att komma ihåg vad deras kunder brukar vilja ha så det känns alltid väldigt bra när dom väl gör det. Ett litet bevis på ens existens. Haha. Klockan är 07:20 på morgonen nu och jag har snart varit vaken i en timme. David ligger och sover brevid mig och det ser jätteskönt ut men samtidigt är dessa morgonstunder otroligt givande. Även om Davids sällskap är en välsignelse här i Paris så är det alltid skönt att sitta ensam och lyssna på alla konstig ljud i huset. Kollar runt på La Blogotheque's take away shows och har hittat nån snubbe med otroligt behaglig röst som heter Chris Garneau (tänkte lagt in en länk här men vet inte hur man gör och orkar inte fixa med det nu så: Google it!). Nu ska jag göra lite läxor och dricka snabbkaffe. Gud vad jag saknar bryggkaffe nu. / Daniel

Mercredi

458066-55458066-54
I helgen har Anton och Maja varit här och jag har fyllt 21. Våren verkar ha kommit. Vi har sträckkollat Freaks & Geeks på 4 dagar. / David

RSS 2.0