Coffee and cigarettes


Det blir lite mycket youtubeklipp nu men jag har nästan inte fotat något sen jag kom hit. Däremot har jag filmat en del så inom kort kommer nog en film från fredagens ryssfest. Lördagen gick mest åt till att försöka kurera bakfylla och äta mig ifrån ångest. Hittills har dagen varit väldigt lik lördagen, minus bakfylla då och det faktum att jag vaknade 08:36, kastade mig upp ur sängen, klädde på mig, borstade tänderna och var precis påväg ut genom dörren då jag insåg att det faktiskt var söndag och inte måndag. Helgerna känns längre här. Jag la mig i sängen igen och kollade på coffee and cigarettes. Perfekt film för mitt humör idag. Jag postar min favoritkonversation ur filmen här övanför. Taylor Mead( den skallige gubben) var tydligen polare med Andy Warhol och spelade Tarzan i hans film Tarzan and Jane Regained... Sort of.
Ska försöka få söndagen att passera relativt snabbt så att måndagen kan komma. Jag är fett peppad på mer skola.
/Daniel

Weeds


De senaste tre dagarna har jag varit ledig och inte gjort så mycket annat än att ligga i min säng och kolla på weeds. Jag har hunnit över tre säsonger på tre dagar. Det börjar bli så illa att jag har börjat få ont i ryggen av allt liggande i sängen. Och frågan är om jag någonsin kommer kunna få barn efter all strålning/värme som min laptop utsöndrar. Imorgon ska jag jobba i alla fall. Och efter det ska jag förhoppningsvis träffa Simon och dricka lite alkohol. / David

Yearbookyourself.com


Är ganska nöjd med det självgoda leendet. / David

So far away


Bergen


Nu har jag och Hanna bokat flygbiljetter till Bergen för att hälsa på min farmor, faster, ingifta farbror (som heter Bror) och mina kusiner. För att inte tala om alla tusentals sysslingar jag har på den där ön utanför Bergen där de bor. Min teori är att eftersom det inte fanns någon bro ut till ön innan så är alla släkt med alla där, lite läskigt.

Annars funderar jag på att gå och se Adam Green på debaser på tisdag. / David

Katrineberg Olympics 08


Idag deltog jag i Katrinebergs olympiad. En av många "lära känna"-lekar man måste gå igenom på folkhögskolor, antar jag. Vi delades upp helt random i lag med folk från alla olika klasser.
På Katrineberg finns följande linjer:
-Film(som jag då går)
-Teater
-Allmän(alltså för folk som behöver studera upp gymnasiebetyg)
-Idrott
-Personlig tränare
-Praktisk(för folk med diverse handikapp)

Minst sagt så bestod grupperna av väldigt olika typer av människor, vilket alltid kan vara roligt.
Den enda grenen jag fick skina lite i var en form av boule(hoppas du blir stolt nu Emil). Självklart regnade det ända fram tills att alla grenarna var avklarade och vi gick för att äta. I övrigt så har idag jag, för första gången här, spenderat tid framför en redigeringsdator och efter mycket om och men så gick det ganska bra. Dan(killen som ser ut som Slash) hade som tur var lite erfarenhet av programmet och kunde lära ut lite till mig och Robin. Vi tre har jobbat lite på första uppgiften tillsammans och det känns minst sagt bra. Nu ska jag kolla på Rushmore tills jag slocknar.
/ Daniel

p.s. För er som vill skryta med knowledge så kan ni ju ge mig kopplingen mellan fotot(se ovan) och olympiska spel. En liten läsarfråga, skulle man kunna säga. d.s.

The Matrix

Nu är jag på jobbet och har precis nattat barnet som sover här. Dags för lite varm choklad och Matrix på trean! / David

The fall


Det har äntligen kommit ut en bra dvdrip av "The fall"! Tyvärr hinner jag inte se den idag eftersom jag ska jobba natt. / David

Deliverance


Första måndagen på Katrineberg går mot sitt slut. I fredags bestämde jag mig för att åka hem över helgen och redan då kändes det lite konstigt att vara tillbaka i stadsmiljö. Jag mötte upp Anton och av någon anledning så var han väldigt sugen på att göra ett blindtest och en gång för alla avgöra ifall Coca-Cola är godare än Pepsi och ifall man ens kunde känna någon skillnad. Svaret för oss blev: Ja, Coca-Cola är godare och, Ja, vi kan känna skillnad. Detta är ju självklart en smakfråga men vi kan i alla fall sluta tänka på det och för alltid välja Coca-Cola. När det var ur vägen så mötte vi upp lite vänner på Magasinsgatan och njöt av gratisölen som fanns att få i lite olika butiker. Njöt lite för mycket kanske. Jag lyckades se bandet Bonnie and Clyde, som till stora delar består av bekanta men som jag ändå aldrig lyckats höra en hel låt med. Jag måste säga att jag blev positivt överraskad och tyckte att det var en rolig spelning. Lördagen bestod av upp mot fem timmars skypande som sedan följdes upp av en liten sväng hem till Fanny och Mikael som precis har flyttat in i en jättefin studentlägenhet precis vid Chalmers. Söndagen gick mer eller mindre helt åt att ta sig tillbaka till min skola/mitt hem. Nu har nog den riktiga skolgången börjat på riktigt och idag fick vi våran första filmuppgift som jag, Robin och Dan mer eller mindre klarade av under eftermiddagen. Nu återstår bara redigering och sen är första alstret avklarat. Jag fick även uppleva en filmvisning i den lilla biografen som finns här på skolan. På min begäran så visades Deliverance(Den sista färden). En klassiker som man ska ha sett. Kort sagt kan man väl säga att den visar hur jävla kasst det kan gå när man hamnar i fel miljö och vilket otroligt instrument banjo är. Se den.
/Daniel

Lundi


Idag är det måndag och jag är ledig. Det är verkligen tråkigt att vara ledig på måndagar. Det är visserligen skönt att vara ledig, men jag är hellre ledig en lördag tex. Nu har jag varit vaken i sex timmar och inte gjort något vettigt. Försökte steka lite pizzarester (eftersom jag inte har någon ugn), men resultatet vart under all kritik.

Ikväll ska jag i alla fall förhoppningsvis på bio. Hanna kommer vilja se donkey punch men jag ska försöka övertala henne att se Arn. Jag tror iofs inte att den kommer att vara så bra men jag tycker att det är väldigt intressant hur ett historiskt perspektiv.

Appro på film vill jag tipsa om "Horton hears a who", riktigt välgjord och rolig. Bland andra Jim Carrey, Steve Carell, Will Arnett och Seth Rogen som gör rösterna. Och när jag ändå håller på och tipsar tycker jag att ni ska ladda ner piloten av Allan Balls (som skrivit bland annat American beauty och Six feet under) nya serie "True Blood" / David

The last couple of weeks I guess


/ David

Första kvällen på Katrineberg


Jag har nu påbörjat den ettåriga filmutbildningen på Katrinebergs folkhögskola. Första veckan har gått och det känns ganska bra. Det blev en trevlig första kväll så det är svårt att inte känna sig välkommen. Se själva.

Untitled from Daniel Johansson on Vimeo.

Sunscreen


Markus smorde in mig med solkrämsmousse på emmaboda. Camilla var inte sen att föreviga detta.

Money


Max tog en bild samtidigt. Nu måste jag in till banken för att hämta min lön som jag har fått på en jävla check. / David

Holga


Kom tillbaka från Emmaboda för några dagar sedan. Väldigt trevlig festival och bra väder. Såg tyvärr inte alla band jag ville se men det brukar ju bli så. Banden jag såg var i alla fall: Doktor kosmos, Totalt jävla mörker, Stereo Total, Raised fist, Zeigeist, Justice. Nu ska jag försöka jobba så mycket som möjligt fram tills jag och Hanna åker till Australien. Biljetter och visum är fixat och vi ska resa iväg den 15/10. Då flyger vi först till Hong Kong i en vecka och sedan vidare till Melbourne. / David

RSS 2.0